Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Σημάδια & Αποφάσεις

Πριν λίγες μέρες είχα μια συζήτηση με κάποιες φίλες μου σχετικά με τη μοίρα και συγκεκριμένα τα σημάδια. Την επόμενη μάλιστα μέρα από αυτή τη συζήτηση είδα το τελευταίο επεισόδιο gossip girl που είχε πολύ μεγάλη σχέση με τα σημάδια. Τυχαίο;;; Δε νομίζω!
Έτσι, αποφάσισα ότι πρέπει να το ψάξω το θέμα λίγο παραπάνω αν και η αλήθεια είναι ότι άλλες φορές πιστεύω σε αυτά και άλλες λέω ότι είναι ανοησίες.
Γι'αυτό το λόγο ρώτησα ανθρώπους που πιστεύουν σε σημάδια και επηρεάζονται πολύ από αυτά. Οι περισσότερες φίλες μου μου είπαν ότι κοιτάνε τα σημάδια σε περιπτώσεις που τους ενδιαφέρει κάποιος. Δηλαδή, αν ο αριθμός του κινητού τους μοιάζει με τον αριθμό του τύπου που τους ενδιαφέρει ή αν βρεθούν στο ίδιο μέρος κάποια απίθανη στιγμή, όλα αυτά είναι σημάδια ότι πρέπει να είναι μαζί. Αντίθετα, αν όλο κανονίζουν να βγουν και τελικά δεν τα καταφέρνουν ή αν βρέξει όταν βγουν για πρώτη φορά μαζί τότε αυτά είναι σημάδια ότι η σχέση τους δεν προχωράει. Άλλοι παλι παρακολουθούν τα σημάδια πριν ένα οποιοδήποτε σημαντικό γεγονός στη ζωή τους. Πρόσφατα μάλιστα που έδωσα πανελλήνιες άκουσα τα πιο απίστευτα πράγματα. Μία φίλη μου θεώρησε ότι θα γράψει καλά στο επόμενο μάθημα επειδή άκουσε στο ραδιόφωνο ένα αγαπημένο της τραγούδι που είχε ν'ακούσει πολύ καιρό ενώ δεν θα έγραφε τόσο καλά σε ένα άλλο μάθημα επειδη την προηγούμενη μέρα δεν πηγε για περπάτημα όπως άλλες φορές.
Στα παραπάνω παραδείγματα οι άνθρωποι επηρεάστηκαν από αυτά τα γεγονότα που τα θεώρησαν ως σημάδια και πολύ πιθανόν η επιρροή αυτή να ήταν τόσο μεγάλη πάνω τους ώστε να πήραν κάποιες αποφάσεις που να μην έπαιρναν αν χρησιποποιούσαν μόνο τη λογική τους. Άλλωστε όλα αυτά τα "σημάδια" μπορεί να ήταν απλές συμπτώσεις που να μην είχαν καμία σχέση με τη ζωή τους. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές εμείς οι ίδιοι προσπαθώντας να βρούμε κάτι που θα μας δώσει κουράγιο ή θα μας βοηθήσει να παρουμε μία απόφαση μετατρέπουμε απλά γεγονότα σε σημάδια. Δεν είναι λίγο ανόητο όμως να αφήνουμε να μας επηρεάζουν και μερικές φορές να μας κάνουν κακό τέτοιου είδους σαχλαμάρες; Δε θα ήταν καλύτερα να στηρίζουμε τις επιλογές μας καθαρά και μόνο στη λογική και να μην περιμένουμε ουρανοκατέβατα σημάδια;
Κάποιοι λένε δειλούς όσους αγνοούν τα σημάδια αλλά όπως είπε και η Blair Waldorf "Τα σημάδια είναι για τους θρήσκους, τους προληπτικούς και τους χωριάτες."

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα!
    Χμ..πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση! Το θέμα της τύχης, πεπρωμένου, σημαδιών και όλων των παρατρεχάμενων το έχω σκεφτεί κι εγώ κατά καιρούς. Και ω ναι (τι σημάδι) χτες μιλούσα γι'αυτό με τον my one and only.
    Για άλλη μια φορά ομολογώ πως συχνά πέφτω στη παγίδα να θέλω να πιστέψω πως κάτι είναι γραφτό και συμβαίνει. Είναι γλυκιά παγίδα γιατί κάνει το εκάστοτε περιστατικό να φαίνεται τόσο σημαντικό.
    Δυστυχώς όμως δε παραμένω και πολύ βυθισμένη σε αυτή τη πλάνη. Η αλήθεια σε όλα όσα εχω πετύχει στη ζωή μου είναι πως τα ήθελα απελπισμένα γι'αυτό και τα κατάφερα.
    Η ειμαρμένη άλλωστε και ο νόμος των πιθανοτήτων κάτι τέτοιο δεν εξετάζουν; Μεγάλη κουβέντα ανοίξα...! χιχι!
    Καλή σου συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή